Har du et hjemmekontor, som du arbejder fra? Du bruger formentlig timevis derinde, så det er rigtig vigtigt, at du sidder i en god stol, når du sidder ned. Kontorstolen kan have en større effekt på din krop og din produktivitet, end du måske går og tror.

Effekten på din krop

Hvis du sidder time efter time i en dårlig stol, kan det få seriøse konsekvenser. En dårlig stol er en stol, der ikke passer til dig og din kropstype. Hvis den ikke giver dig nok støtte, kan du komme til at opleve muskelsmerter flere steder i kroppen, og hvis det bliver længerevarende, kan det lede til søvnproblemer og mere seriøse skader. Derfor skal du have en kontorstol, der efterkommer din vægt, din højde, dit behov for bevægelighed og ekstra støtte, hvor det er nødvendigt.

Effekten på din produktivitet

Derudover kan stolen have en effekt på din produktivitet. Det kan være fristende at trække din yndlingslænestol med ind i hjemmekontoret til at arbejde i, men det er generelt ikke en god idé. Hjernen associerer forskellige ting med forskellige aktiviteter, og når du arbejder et sted, der er lavet til afslapning, kan der gå kludder i systemet. En seng er til at sove i, en lænestol er til at slappe af i, og en kontorstol er til at arbejde i. Blander du, hvor du arbejder og slapper af, kan det lede til, at du ikke kan koncentrere dig om arbejdet, fordi hjernen tror, den skal slappe af, eller også kan du ikke længere slappe af, fordi hjernen er klar til arbejde.

Effekten på dine forventninger

Hvis du har en dårlig stol, vil du også få negative konnotationer til arbejdet. Din krop ved, hvilke aktiviteter, der forvolder hvilke fænomener og følelser. Så den ved, at hvis du sidder timevis i den dårlige stol, vil du få ondt, og derfor vil din hjerne fortælle dig, at arbejde er en negativ ting, i et forsøg på at undgå det. Det er skidt både for humøret og for produktiviteten.

Effekten på dig

Som du kan se, har kontorstole en stor effekt på vores arbejdsdag. En dårlig stol kan skabe en række af problemer for din krop, den kan have indflydelse på din produktivitet, og den kan have en effekt på din konnotation til arbejdet. Med en god kontorstol slipper du for alt det bøvl. En god kontorstol gør nok ikke dit arbejde mirakuløst perfekt, men den kan aldrig gøre det værre.