Folk, der tilbringer det meste af deres tid siddende, har unægteligt en højere risiko for at udvikle livsstilssygdomme og få problemer med ryggen – og det har selvfølgelig ikke hjulpet, at meget af det arbejde, der udføres på kontorer i dag, kræver, at folk sidder og krænger ryg over deres bærbare computere eller pc’er. Dette strider imod det, som menneskekroppen i første omgang er designet til, nemlig at være i bevægelse. Derfor er det vigtigt bevidst at integrere bevægelse i din arbejdsrutine på kontoret, så du ikke ender med at være indehaver af  de skadelige indvirkninger, som en stillesiddende livsstil kan have på din krop. 

Herunder kan du blive klogere på, hvordan et højdejusterbart bord kan være med til at sørge for, at du passer bedre på dig selv og din krop, når du arbejder. 

Kan give reduktion i rygsmerter

Udover, at du selv kan bevæge væk fra skrivebordet en gang imellem, så er der i dag også designet mange forskellige kontormøbler, der opmuntrer til bevægelse. Højdejusterbare skriveborde, eller det såkaldte hæve sænkebord, er især blevet et populært inventar på det moderne kontor. De gør overgangen fra at sidde til at stå fuldstændig  ubesværet – og disse lejlighedsvise skift i kroppens position og kropsholdning er ikke kun afgørende for at opnå en effektiv blodcirkulation, men også for at holde sit sind opmærksomt og koncentreret. 

Rygsmerter og smerter er skræmmende nok almindelige klager fra folk, der arbejder på kontor.Hertil kan det være en god idé med et stående skrivebord, da dette hjælper med at skifte stilling i løbet af dagen, således du ikke ender med at krænge ryggen, når du sidder ved computeren.

Kan øge produktiviteten

For dem, der ikke er bekendt med at bruge højdejusterbare skriveborde, er en primær bekymring, at de kan påvirke en persons evne til at udføre rutinemæssige opgaver, især de skriftlige, da bekymringen er, at man skriver langsommere. Men for dem, der med succes er gået fra at arbejde siddende på fuld tid til at gøre brug af et hæve sænkebord, har der ikke været nogen væsentlig indflydelse på deres evne til at udføre de samme opgaver, herunder deres skrivehastighed. Tværtimod giver muligheden for at skifte stilling fra siddende til stående mere energi, hvilket er med til at øge produktiviteten.

Kan forebygge usund vægtforøgelse

Hvis du nogensinde har forestillet dig en sofakartoffel, så ved du præcis, hvad der menes med dette. At sidde ned hele dagen, uanset hvor travlt sindet og fingrene har, så gør det ikke noget godt for kroppen med henblik på kalorieforbrænding. At sidde ned kan forbrænde mellem 60 og 102 kalorier i timen (disse tal afhænger naturligvis af din vægt), mens man kan forbrænde cirka syv til ti kalorier mere, hvis man står op. Den lille forskel i kalorieforbrænding virker måske ikke særlig signifikant, men hvis den derimod akkumuleres over en uge, måned eller år, så bliver den lige pludselig værd at overveje.