Hæve-sænkeborde eksisterer, fordi de fremmer varieret arbejdsstilling, herunder stående stillinger, hvilket er sundt for medarbejderen. Hvis du blot lader en medarbejder sidde på en kontorstol otte timer i streg, 365 dage om året (minus ferie, weekender og helligdage), kan det volde problemer med blodcirkulationen. Desuden hjælper et elektrisk hæve-sænkebord også på flere andre fronter.

Vil du gerne blive klogere på, hvordan et hæve-sænkebord kan hjælpe? Så læs med her.

 

Ignorér ikke ansattes uhensigtsmæssige arbejdsstillinger på dine kontormøbler

Sidder dine ansatte ned foran en computer, er de desværre tilbøjelige til at indtage en meget usund arbejdsstilling, hvor hovedet er bøjet forover. Dette belaster nakken og er derfor noget, du bør tage højde for, når du vælger kontormøbler. At ignorere uhensigtsmæssige stillinger kan give den ansatte skader på sigt og munde ud i sygedage – fx grundet behov for en kiropraktor for at afhjælpe gener.

 

Hæve-sænkeborde ligner på en afstand almindelige skriveborde

Hvor du selvfølgelig bør oplyse dine medarbejdere om god ergonomi på arbejdspladsen, så gør det også meget for at forebygge arbejdsskader blandt kontoransatte, at du investerer lidt i nogle hæve-sænkeborde. Bordene ligner på en afstand gængse skriveborde. De tydelige forskelle ses kun tæt på: Stellets ben kan tydeligvis forlænges/forkortes, og der er et diskret panel til justering af højden.

 

Skab en mere inklusiv arbejdsplads for medarbejdere med rygskader

Hæve-sænkeborde er ikke svære at betjene eller implementere på din arbejdsplads – dine ansatte vælger jo trods alt selv, om de vil bruge dens funktioner eller ej. Ved at få hæve-sænkeborde i stedet for almindelige skriveborde kan du værne om dine ansattes sundhed, hvilket gerne skulle munde ud i øget trivsel. I øvrigt gør du arbejdspladsen mere inklusiv for folk med sygdomme og skader i ryggen.

Altså har du mange årsager til at investere i hæve-sænkeborde – prøv at tjekke udvalg i bordene.