Det er ikke kun bordet, du kan have brug for at hæve. Med sengeforhøjere under din seng kan du løfte den mellem 4 og 25 cm. Dermed kan du få den op i den højde, der passer dig bedst. Det forlænger tiden, hvor du selv har mulighed for at stå ud af sengen – og det er helt uvurderligt.

Mange af os har i dag vænnet os til, at det er smart, at vi har et hævesænkebord. Dels for at vi kan rejse os op fra tid til anden, dels for at vi nemt kan indstille bordet til den rette højde, hvis vi deler det med andre. Men det at have brug for at hæve sengen er dog stadig et tabu for mange.

Det er dog ærgerligt, da det er helt naturligt, at du med tiden vil få sværere ved at komme ud af sengen. Det skyldes, at vores senge ofte er lave, og at du derfor skal rejse dig op fra den.

Det er dog meget nemt at hæve sengen med en sengeforhøjer. Det er nogle klodser, der skal sættes under benene på sengen. På den måde kommer den højere op, og du får nemt ved at komme ud af den, fordi du ikke skal rejse dig, men i stedet bare stige ud af den.

Sengeforhøjere kræver ikke en ny seng

Måske har du endnu ikke gjort noget ved dit problem med at komme ud af sengen, fordi du er bange for, at du kommer til at skulle investere i en helt ny seng. Og det kan hurtigt blive dyrt. Det er derfor helt naturligt, at du har tøvet med at gøre noget, hvis du troede, at det var det, der skulle til.

Men med en sengeforhøjer sætter du bare klodsen nedenunder din nuværende seng. Klodserne kan hæve sengen fra 4 til 25 cm, alt efter hvilken type du vælger. Du kan derfor få hævet sengen til lige præcis det niveau, som du har brug for.

Mange sengeforhøjere kan endda indstilles, så de kommer til at have lige præcis den højde, som du har brug for. Dermed kan du løbende justere på dem, hvis du senere får brug for, at sengen bliver højere.

Ser det ikke fjollet ud med en sengeforhøjer?

Måske skyldes det æstetiske hensyn, at du endnu ikke har investeret i en sengeforhøjer. Det kan være, at du er bange for, at det kommer til at se fjollet ud, at du har forhøjerne stående.

Det er rigtigt, at det selvfølgelig er muligt at se, at sengen ikke er skabt med forhøjerne. Du kan dog så vidt muligt prøve at finde en sengeforhøjer, der i farven passer til din seng. Dermed vil du ikke lægge lige så meget mærke til dem.

I sidste ende er forhøjerne dog et praktisk hjælpemiddel, der vil gøre din hverdag betydeligt nemmere, når du selv kan stå ud af sengen. Det er derfor klart værd for dig at overveje dem, hvis du har problemer med at komme ud af sengen.