Vores verden er sammensat af mange sprog og ord. Nogle sjovere og mere pudsige end andre. Som ordet konnotation, der er en betydning eller værdi ud over et andets ords grundbetydning. Det afspejler kulturelle og stilistiske forhold eller personlige associationer.

Et andet pudsigt ord er ergonomi, og som det er relevant for dig at kende betydningen af ordet konnotationer, 0er det også relevant for dig at kende ordet ergonomi. For hvad er ergonomi, og hvad betyder det? Og hvordan er det relevant for lige præcis dig?

 

Betydningen af ordet ergonomi

Ergonomi betyder kort sagt, at det er læren om samspil mellem mennesker og andre elementer i et system. Det drejer sig derfor om teori, metoder, principper og data til at optimere præsentationsevnen samt til at forebygge eller behandle arbejdsrelaterede lidelser.

Hvis du er endnu mere nysgerrig, kan du selvfølgelig vælge at slå ordet op og læse mere i detaljer. Som du kan læse, så er ergonomi på arbejdspladsen relevant for dig, da det blandt andet handler om, hvordan du kan forebygge eller behandle arbejdsrelaterede lidelser. Der er mange flere handlinger og metoder, hvis du vælger at gå i dybden med ergonomi på diverse arbejdspladser udover din egen.

Hvad kan du gøre for at fremme ergonomien på din arbejdsplads?

Hvis du synes, at det lyder interessant, og du føler, at du har lyst til at gøre noget på din arbejdsplads for at fremme ergonomien, så er der en nem og ligetil løsning, du kan give dig i kast med.

Borde er oftest et stort problem, når det kommer til arbejdsrelaterede lidelser. Nogle mennesker er høje, og andre er lave. Når man er en del af en arbejdsplads, er det vigtigt, at man passer på sine medarbejdere. Et godt sted at starte er ved hæve-sænkeborde, der giver mulighed for, at arbejderen kan tilpasse bordet selv.