Sponsoreret indhold

Flere og flere mennesker arbejder hjemmefra, og samtidig bruger danskere mere tid foran computerskærmen end førhen. Grundet dette har de fleste efterhånden etableret hjemmekontorer og haft fokus på at skabe mere ergonomiske kontorpladser på arbejdspladserne.

I takt med at dette bliver mere populært, er brugen af og fokus på ergonomiske kontormøbler ligeledes stigende. Det er utrolig vigtigt at forebygge skader på arbejdspladsen, og det bedste middel mod netop skader er at have fokus på ergonomi.

Udviklingen af disse møbler har resulteret i øget fokus på design, så du ikke behøver at gå på kompromis med din stil. Du kan efterhånden finde ergonomiske kontormøbler i alle farver og former, så du kan købe lige præcis de møbler, der passer til dine omgivelser og indretning.

Designet betyder dog ikke alt. Derfor får du her nogle tips til at skabe en mere ergonomisk arbejdsplads og sikre en øget arbejdskvalitet for dig og dine kollegaer.

Møbler med fleksibel højde

Det at have møbler, der kan justeres i højden gør, at man undgår at sidde i den samme stilling for længe. Dette kan eksempelvis være et hæve-sænkebord, der gør det muligt at stå op i løbet af dagen. Ikke nok med de varierende arbejdsstillinger, så øger du blodcirkulationen og forbrænder omkring 40-50 kalorier mere i timen.

At udfordre balancen

Når du alligevel står op på arbejdet, så kan du udfordre kroppen endnu mere med et balancebræt. Ved brugen af et sådant bræt kan du skabe endnu flere arbejdsstillinger og samtidig træne kroppens balance.

Hvis du vil teste kroppen, men gerne vil sidde ned, så kan du bruge en balancebold. En sådan bold giver dig mulighed for at træne din balance samt dine mave- og rygmuskler (core).

De små ændringer i hverdagen

Undgå at sidde ned hele dagen, sørg for at lufte ud og skab plads i kalenderen til stræk-ud-pauser. Alene det at have fokus på de små ændringer i hverdagen kan have en stor indflydelse på, hvordan kroppen føles efter en lang arbejdsdag.

De fleste vil have fokus på at købe et godt bord og en god stol, der kan sikre en god position og holdning foran computerskærmen. Dog er der mange andre produkter, der kan øge arbejdsmiljøet på kontoret.  Dette kunne f.eks. være en ergonomisk mus og tastatur, underarmsstøtte, fodgynger og standere til at øge højden på computerskærmen.

Målet er at skabe en god arbejdsplads for dig selv og dine kollegaer, hvilket faktisk kan gøres uden at gå på kompromis med stilen. Markedet er netop fyldt med flotte og ergonomiske kontormøbler, der kan løse hverdagens udfordringer på arbejdspladserne eller hjemmekontoret.