Hvis du føler, at din have trænger til nyt liv, så er nogle blomsterbede en rigtig god og simpel løsning. Blomster giver både liv og karakter til din have, men uden det bliver for tidskrævende eller besværligt.

 

Her får du nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at lave blomsterbede i din have.

 

Gør din have klar til blomsterbede

 

Før du går i gang med at finde blomster til dine bede, er det en god idé at klargøre din have. Det gør du ved f.eks. at finde ud af, hvor dine bede skal være henne i din have. Er du mest til små runde bede rundt omkring? Eller foretrækker et større firkantet bed? Eller ønsker du dig måske noget helt tredje?

 

Hvis du graver ud til dine bede og sætter græskanter, så indrammer du dine blomsterbede på en smart måde. En græskant af stål er nem at have med at gøre.

 

Find nogle smukke blomster

 

Det gode ved blomsterbede er, at du har mulighed for at vælge nærmest alle de blomster, du drømmer om. Det handler blot om, hvad der passer bedst ind i din have, og hvad du foretrækker at kigge på. Hvis du tager ud i en blomsterforretning eller et havecenter, så har du nemt ved at udvælge alle de blomster, som du er mest til.

 

Vedligehold dine nye blomsterbede

 

Når du laver ét eller flere blomsterbede i din have, så kræver det naturligvis altid en vis mængde vedligeholdelse. Dog er der stor forskel på, hvor meget forskellige blomster kræver af vedligeholdelse. Når du vælger blomster til dine bede, er det derfor vigtigt, at du går efter nogle typer og sorter, der passer til, hvor meget tid du foretrækker at bruge på havearbejde. Der er nemlig nogle blomster, der er langt lettere at holde end andre.