Meget af det du kan læse her på siden om hæve sænkeborde og for så også ergonomiske kontorstole og et generelt godt arbejdsmiljø. Det handler om forebyggelse. Hvis du er blevet ramt af skader, så er problemet et helt andet!

Har du problemer med ryggen, skuldrene eller nakken på grund af en dårlig siddestilling eller manglende hæve-sænkebord, bliver det desværre ikke løst af, at du anskaffer sådan et. Du er nødt til at gå til en fysioterapeut for at få hjælp til at slippe af med dine problemer en gang for alle.

Hvis du ikke tidligere har haft et hæve-sænkebord, kan det meget vel være, at du nu døjer med ondt i ryggen, nakken eller skuldrene. Den rigtige kontorstol og muligheden for at rejse dig op fra tid til anden, når du arbejder, er nemlig afgørende for, at du ikke får skader på grund af dit arbejde.

Har du fået skader, er det dog afgørende, at du sørger for at få dem behandlet hos en fysioterapeut. De vil ikke bare gå væk af, at du får anskaffet den rigtige kontorstol og et hæve-sænkebord. En fysioterapeut kan hjælpe dig med at træne dem væk eller sikre, at du får den rette arbejdsstilling fremover.

Sådan kan en fysioterapeut hjælpe dig med dine skader

Det er meget forskelligt, hvordan en fysioterapeut har mulighed for at hjælpe dig. Det kan være med genoptræning og massage af det ramte område. Fysioterapeuten er ekspert i, hvordan din krop hænger sammen, og kan derfor ved at undersøge dig nemt finde ud af, hvad der er galt med dig, og hvordan der skal rettes op på det.

Mange fysioterapeuter tilbyder en gratis første undersøgelse. Det gør de for eksempel hos denne fysioterapeut i Aarhus. I mange tilfælde ligger fysioterapi uden for det, der er dækket af den offentlige sygesikring. Derfor skal du selv betale for det. Pengene kan derfor være det, der holder nogen tilbage fra at komme i gang.

Ved at have mulighed for at kunne tage til en gratis undersøgelse, kan du finde ud af, hvad der er galt, og hvad fysioterapeuten foreslår, at der skal gøres. Det kan give dig en ide om, hvor meget det videre behandlingsforløb kommer til at koste dig.

Få en fysioterapeut ud på dit arbejde

Mange arbejdspladser vælger at have en fysioterapeut tilknyttet til arbejdspladsen, da det giver medarbejderne mulighed for at få massage og blive tilset af en fysioterapeut i arbejdstiden. Det sker selvfølgelig på medarbejdernes egen bekostning, men ved at tilbyde muligheden kan du sørge for, at langt flere benytter sig af den.

Hvis dine medarbejdere først efter arbejde skal opsøge en fysioterapeut eller helt skal tage fri fra arbejde for at kunne komme til en, kan det være, at de ender med at droppe det. Det kan forøge deres smerter, hvilket kan ende med at gå ud over deres arbejde. I stedet for at gå til fysioterapeut, mens de arbejdede, kan de ende med at skulle sygemeldes.

Det er altså en stor fordel for dig, at du sørger for, at der kommer en fysioterapeut ud på arbejdspladsen med jævne mellemrum. Gør der ikke det, bør du selv sørge for at opsøge en, hvis du har smerter.