Et hæve sænkebord kan gøre en stor forskel for arbejdspladser – og det er der flere grunde til. 

Et hæve sænkebord er nemlig mere end bare et funktionelt møbel. Ved at inddrage hæve sænkeborde på arbejdspladser vil man opleve øget produktivitet og effektivitet. 

Det kan umiddelbart lyde for godt til at være sandt. Ikke desto mindre peger flere undersøgelser på, at hæve sænkeborde har enorm betydning for både medarbejdere og arbejdsgivere. 

I denne artikel kommer vi ind på, hvad et hæve sænkebord kan betyde for arbejdspladser. 

Hæve sænkeborde bidrager til bedre ergonomi

De ergonomiske borde gør det muligt at hæve og sænke bordet i løbet af arbejdsdagen, og det giver ganske enkelt mere bevægelse ind i hverdagen. Kombineres et hæve sænkebord med en ergonomisk kontorstol, er man rigtig langt. 

Hæve sænkeborde bidrager til, at en arbejdsplads bliver mere ergonomisk. Og hvad skal det så betyde? 

Virksomheder vil opleve færre sygedage

Ergonomiske arbejdspladser oplever færre sygedage blandt medarbejderne, fordi dårlige arbejdsstillinger kan give hold i nakken, hovedpine og en lang række andre skavanker, der kan kræve behandling. 

Øget koncentration

Derudover bidrager ergonomien også til, at det er lettere for medarbejderne at koncentrere sig. Sidder man godt, er det nemlig langt lettere at holde fokus. Når medarbejderne har lettere ved at fokusere, vil det selvsagt også gøre dem mere effektive, hvilket bringer os videre til næste punkt. 

Øget produktivitet

De fleste arbejdspladser ønsker produktive medarbejdere. Medarbejdere der trives producerer mere. Så simpelt er det. Derudover har de glade medarbejdere også langt færre sygedage. 

I hverdagen betyder det dermed rigtig meget, at medarbejderne har det godt fysisk og psykisk. 

Et hæve sænkebord er et skridt på vejen hen mod en arbejdsplads med sundere, gladere og mere produktive medarbejdere. 

Men er det ikke besværligt med hæve sænkeborde?

Svaret er nej. Hvis virksomheder investerer i gode hæve sænkeborde, er de lette at betjene. Derudover virker de ikke forstyrrende, da de gode hæve sænkeborde stort set er lydløse. 

Mange af de moderne hæve sænkeborde har desuden rum til kabler under bordet, så det samtidig gør det lettere at holde styr på alle ledningerne. 

Designs på hæve sænkeborde

Hæve sænkeborde kommer i flotte designs, som spænder bredt. Det er med andre ord ganske enkelt at finde hæve sænkeborde, som let kan integreres i den øvrige indretning på kontoret. De kan være med til at skabe et helstøbt og rent udtryk. Der findes borde i mange forskellige materialer, så der er noget til enhver smag. 

Hvorfor vælge et hæve sænkebord?

Det er dermed svært at komme med en god grund til, hvorfor virksomheder ikke bør prioritere hæve sænkeborde og ergonomi på arbejdspladsen. Det afføder en masse fordele for både medarbejdere og arbejdsgivere.