Det seneste års tid, har nok for de fleste af os været både den mærkeligste og også på mange måder den mest ubehagelige tid at skulle igennem. Manglende venner, aflyste fester og lukkede restauranter vil alle være definerende, men måske mest definerende for corona-krisen vil være alt vores hjemmearbejde.

I takt med at landet lukkede ned måtte mange tage deres arbejde med hjem og sidde med det her. Flere har i samme omgang indset værdien i at have et godt skrivebord stående derhjemme. Er du en af dem eller er du bare generelt på jagt efter et godt skrivebord til hjemmet, så følg med her når vi gennemgår fire ting du skal tænke over når du vælger skriveborde.

Funktion og størrelse

Et godt sted at starte når det kommer til skriveborde, såvel som en række andre møbler, er ved at overveje dit bords funktion, eller sagt med andre ord, hvad skal skrivebordet bruges til. Dette kan virke lidt indlysende, det er jo et skrivebord, men typen af arbejde du udfører på et skrivebord, kan være meget forskellig og har meget at sige i forhold til størrelsen på bordet.

Måske du er typen der næsten har alle dine opgave på din laptop. I så fald er det indlysende at kontorbordet ikke behøver fylde så meget, blot plads til computeren og eventuelt en kop kaffe. Det kan dog også være du har brug for endnu mere plads. Er du for eksempel studerende vil der nok skulle være god plads til en stor bog ved siden af computeren.

Opbevaring

En anden vigtig og ganske funktionel overvejelse du bør gøre dig, er hvorvidt du har behov for opbevaring i skrivebordet. Mange, men ikke alle skriveborde vil have en skuffe eller anden opbevaring under bordet.

Dette er godt hvis du har forskellige ting du gerne altid vil have ved hånden ved skrivebordet, men alligevel gerne vil kunne gemme det væk så skrivebordet står pænt og nydeligt når du ikke bruger det. I dette tilfælde kan skuffen skjule det ret elegant.

Det kan dog være at du er i en situation hvor du har behov for ekstra opbevaring, men har fundet et skrivebord uden. En god løsning her kan være at opsætte elegante hylder over skrivebordet. Hylder er en god måde at udvide pladsen på, og giver en god vertikal følelse til kontorpladsen.

Undgå ledninger

En af de værste ting med en hjemmearbejdsplads er ofte de utallige ledninger du skal bakse med. Et rigtigt computerbord vil jo typisk kræve lidt opladningsmuligheder hvis du skal sidde der i lang tid. Heldigvis er der flere computerborde med smarte løsninger på dette. Dette skrivebord fra Skovby i model SM130 er en af dem.

Skrivebordet har en god størrelse til det meste hjemmearbejde, er udført i lækkert design, men hvad der er særligt centralt i denne sammenhæng, er at skrivebordet er udstyret med 2 USB-porte og en 220 volts stikdåse, så du kan oplade din computer og tablet/smartphone direkte fra bordet. Så slipper du for bøvl med ledninger.

Placering

At få styr på sit hjemmekontor handler ikke bare om at vælge det rigtige kontorbord, men også om at vælge den rigtige placering af bordet. Dette gælder både hvis du har et decideret hjemmekontor, altså et separat rum til det, eller hvis bordet står i en stue eller et soveværelse.

Som udgangspunkt skal du vælge et stille sted. Undgå helst at sidde for tæt på en dør, eller steder hvor folk går meget. Selv i stuen hvor der sker meget, kan du ofte finde lidt mere rolige steder, for eksempel et hjørne godt væk fra døren.

En anden vigtig ting når du vælger placeringen af dit skrivebord, er at du kan kigge lidt ud. Skal du sidde og arbejde i lang tid, er det godt for din arbejdsmoral og generelle velbefindende, at du kan se lidt ud. Sidder du op ad en væg kan du for eksempel overveje at placere et spejl så du kan kigge ud, uden at vende dig.